Loading...
English

История

Хотел история

Хотел Казанлък Чифлика  История

 

Хотел Чифлика е разположен в изцяло реставрираната Байрактарова къща ,част от етнографския комплекс Кулата. Байрактаровата къща в наши дни - Хотел Чифлика е построена през 1851 г. Като пряк наследник на Байрактаровата къща, хотела e запазил изцяло автентичния си вид и в същото време  предлага настаняване в модерни и изискани стаи и апартаменти. Не само самият хотел представлява туристическа атракция, а също и заобикалящото го историческо наследство на града.

Ако искате да се потопите в старинната атмосфера на град Казанлък, хотел Чифлика е вашето място. На север хотелския комплекс граничи със Старата селска къща, в която се провежда ежегодно един от най-красивите фестивали в Казанлък, Празника на розата. Празника на розата е един от символите на града със своята 100 годишна история. Празника на розата в Казанлък е демонстрация на  богатото  многообразие от културни традиции и занаяти в града и всяка година се превръща в задължителна атракция не само за жителите на града, но и за многото гости пристигнали  за да станат свидетели на уникалния по своят характер спектакъл.

На юг от Хотел Чифлика се намира друга културно-историческа ценност „Хаджи Еминовата къща”, която е един от символите на българския бит и култура и емблематична за периода на Възраждането. Ако продължим с кратката си разходка във времето и се насочим на север от Хотел Чифлика ще се озовем пред други интересени , исторически забележителности, къщата „Аенски” и къщата на известният български художник Дечко Узунов, която е превърната в галерия – музей.

По отношение на богатото си културно-историческо наследство гр.Казанлък  разполага с уникални за страната забележителности и паметници на културата. Със сигурност точно такъв е „Тракийската гробница”, която е открита през 1944 година  и е една от деветте културни и исторически забележителности в България. „Тракийската гробница” се намира съвсем на близо до Хотел Чифлика и е предпочитана дестинация за посетителите на хотела. През 1966 г. ЮНЕСКО организира международна комисия , която да извърши цялостна проверка на състоянието на стенописите. През 1979 г. е включена в Списъка на световното наследство на Конвенцията за опазване на световното културно и природно наследство. „Тракийската гробница” се намира в областта „Тюлбето” само на 100 метра от Хотел Чифлика.

Други култрно-исторически забележителности в района на гр. Казанлък са Казанлъшка гробница, Голяма Арсеналка, Голяма косматка, Могила Оструша, Могила Светица

Хотел Чифлика предлага любезното си съдействие на неговите посетители при проявен интерес за посещение на изборените исторически забележителности.